22 June 2012

appreciate for someone & comment for someone

assalamualaikum...
ape khabar???sihat????ade sape yang belum makan???
ha,mohhh pegi makan sana..jangan pandang screen je..tahu dah mabuk berfb tapi perut anda tu perlu di jaga taw...jangan sampai gastrik...tak elok..

based on tajuk..ape lagi la,aku nak merepek lagi ni..aku bukan nak merepek tapi aku nak hargai atau rasa menumpang rasa bahagia...bahagia ape yang aku nak maksudkan adalah hidayah dia dapat keatas die..
maksud aku hidayah tu yang buat die berubah..

first aku nak cakap pasal kawan aku sorang ni masa kecik dulu mesti gaduh macam anjing dengan kucing taw...kalau jumpa mesti bentengkar mulut..

kira masa kecik dulu memang aku tak suka dia la..walaupun,tak suka..aku still terkenang sampai sekarang...sebab masa kecik-kecik macam benda aku dapat...aku dapat gaduh dengan dia..aku dapat gaduh dengan dia rasa nikmat zaman kanak-kanak..tak tahu napa aku rindu masa kiteorang bertekak,benda yang paling die suka kutuk adalah nama bapak..dan gara-gara nama bapak la..gelaran tu jadi melekat sampai sekarang..die dengan si CAMEL dan aku si HELMET..
denagn gaya dia sekarang takkan nampak sape die pada masa dulu,memang jauh beza,..aku bersyukur sebab die berubah..benda atau kata yang die yang pernah cakap kat aku..yang aku masih simpan adalah tentang rambut aku...die kata macam ni..

'wei,qila...kau ni rambut pendek macam lelaki la..cuba rambut panjang macam perempuan..cantik sikit'

itu la,kata-kata aku simpan..yang aku cuba buat..tapi aku tak boleh..nak tahu kenapa..sebab aku ada sakit..kalau rambat panjang sakit aku datang..tapi aku cuba kotakan..tapi sorry aku tak boleh kotakan lagi sekarang..masa kecik mybe boleh sebab aku belum baligh tapi sekarang selagi kau bukan suami aku..kau takkan boleh melihat aurat aku..

walau ape pun,kau sahabat lama aku..aku bahagia melihat perubahan kau kearah baik..aku bersyukur kehadrat ALLAH sebab bagi kau hidayah..tak tahu la bila aku kan..kau pun dah jadi anak wayang..jangan lupa diri ye...kau pun dah maafkan salah dan silap aku masa dulu..terima kasih..


bagi someone ni(lagi sorang)..aku kenal dia dengan begini dan begini..aku tak kenal dia sangat die cuma...
cinta pandang pertama mungkin la..
aku kenal dia sekadar di mana dia bermula di situ akhirnya pertemuan aku dengan dia..tempat yang aku akan hilang bayang die buat selamanya..
dah2 cukup puisi lama..itu kisah pusi cinta form 5 ko..dah lame terkubur pun...

kali pertama aku kenal..wajah innoncent tak nampak pun budak yang jahat..aku tahu die punya muka buku..twetter pun..bukan bersikap syko..tapi setiap kali aku lari..pasti ade jalan yang menghadap kearah kau yang akan terbuka luas..aku tak nak cakap tentang perasaan..sebab aku tahu aku akan kalah..

siapa kau dulu dan sekarang tak sama..kau masuk dalam kalangan orang yang sosial dan agak baran..aku sentiasa terfikir kalau kau akan lupa diri..aku mahu kau jadi lelaki yang soleh..walaupun kau belajar di institusi arkitek yang GAH di malaysia...yang nama U itu begitu GAH di MATA orang lain..sehingga orang lain perlu GAGAH untuk menyara diri untuk terus belajar kat situ..siapa aku untuk menilai kau..tapi cukup penglihatan aku dari kelakuan...

wahai,awak..jagalah diri..ingat agama..saya tahu iman di hati saya tak sekuat mana...tapi awak adalah imam kepada keluarga..jangan lupa diri ye..saya mohon...saya tak nak awak tersungkur di kaki NERAKA..kalau ditakdirkan berjumpa..saya nak awak jadi suami saya di SYURGA..kalau ditakdirkan jodoh saya nak awak bimbing saya...

itu la,yang aku nak sangat sampai pada dia..aku tahu,sapa aku di mata dia..tapi berkat doa dan harapan aku..aku harap dia jadi insan yang tak lupa pada agama..tak mencarut..itu yang aku harap sangat..aku tak nak lagi dengar ko sebut the F word OR B word..i know u are really talented person..that why i hope care your attitude and your RELIGION,that is really IMPORTANT..harap jaga kesihatan..aku mampu bercakap melalui sini..sebab aku hanya peminat di masa lalu kau...untuk masa sekarang aku takkan berani jamin...sebab aku cuba untuk lupa engkau...

sudah cukup sampai disini..pesanan aku pada dua insan yang aku bangga dan aku ingin dia berubah menjadi lebih baik..kalau allah utuskan untuk dia baca post ini..aku rasa sungguh bersyukur..bukan niat untuk menghina..sekadar ingin menegur
wassalamm...

No comments:

Post a Comment