09 February 2012

PaSaLLL Laappppyyy kuuuuuuu...

assalamualaikum...
ape khabar??harap semua sihat dibawah naungan yang maha esa...

ok...now,aku saja nak cite pasal laptop aq yang rosak ni..laptop yanga ku taip sekarang ni...hehehhehe
aku tak kate laptop ni ok dan aku tak kata die x ok...
cuma mybe probability die akan mati kejap lagi atau selepas aku post blog ni pun ade...

so,aku terus je la taip nasib laa....
semalam abah aku ada kol aku dan cakap something...abah aku ade tanya sedara aku n die kate ade sejenis pelekat yang macam gel boleh menyejukkan laptop aku pun macam pelik...ade ke???
ayah aku suruh tanya sapa-sapa sebab ayah aku bukan tahu sangat pun pasal laptop ni...wat rumah tahu lahhh....aku pun mengikut je la...

aku tepon kawan aku ajiz...tapi kali ni aku tak nangis ok...aku cool je..aku pun tanya lah pasal benda tu...
die kata die tak pasti...

aku pun rasa tak puas ati so,aku antar la mesej kat member fb aku...aku tanya die bzi x sebab aku takut kacau die kan...just want to be more polite je...
tapi die tak balas...lama-lama aku kol la sebab terasa nak kol sangat-sangat...last-last tak angkat...
aku pun malas aku lepak-lepak dan nak masuk tido je die mesej kate yang die ade meeting...aku pun ok je...tak de halll...aku ingat nak mesej tapi aku tak selesa...so,aku kol die...
borak-borak la dengan die dan tanya pasal pelekat tu...die cakap selama hidup die dengan laptopp die tak pernah pun dengan pelekat yang bergel tu...
aku macam dah malu kat situ...tak tahu nape...mybe sebab perkataan selama hidup tu kot...pastu,kiteorang cakap la pasal laptop sume...
dari situ,aku dapat tahu yang laptop ni sebenarnya boleh bukak kat tempat sejuk je...kire condition yang sesuai untuk bukak laptop cuma tempat sejuk je...tapi,kita kan rakyat malaysia...tak de la sejuk mana...
dah la,aku pun tak reti komen pasal hal tuuu...
aku cakap kat die dengan cara agak tak bape nak pandai la,yang agak-agak la kan..kalau aq tanya kat kedai kene gelak tak pasal pelekat tu...die kate mybe akan tergelak besar kottt...aku dah surrenderr dahhh...dalam ati aku,nasib bek la aku cakap kat die dulu kalau tanya orang lain...mahu malu giler aku...dengan die pun da kene gelak...ish2...


aku pun da menerima kenyataan laptop ni x akan baik kottt...
mybe la redha die pun kate yang die tak tahu nak repair sangat,aku tak kisah...
lastly,aku harap korang cintailah lappy anda...hahahahha...tanya dulu jangan bertindak melulu...
kang kene gelak besar tak pasal-pasal...

ok la,wassalam...
teringin nak makan ice cream vanilla pujaan...

No comments:

Post a Comment