04 February 2012

KeReNah MaMat Tu....

assalamualaikum...
ape khabar???sihat tak???
sekarang ni aku baru nak tengah wat assigment(niat di hati la,tapi tak jalan lagi)...

dah la ayat sonsang,segalanya niat...dan niat takkan pernah menghalalkan cara taw...
dah la....entry kali ni aku saje je nak cakap pasal cinta....
boleh tak???anyone care???no right...accuatly nak sharing je...

ni tergerak nak cakap..sebab aku terasa nak cakap..
ni semua sepatutnya masalah aku n aku patut simpan sendiri tapi tak de sape yang boleh tahan penderitaan seorang diri..lama-lama hidup pun boleh terganggu...

aku nak cakap pasal seseorang yang suka ganggu aku sejak akhir-akhir or dalam sekitar 6 bulan yang lepas...
dan accuatly,aku dah tak tahan...
aku tahu,kau nak aku dengan kau tapi aku anggap kau kawan lah...
nama die amer, die tak lah teruk pun,..baik,tak amik kesempatan..

but ade 1 or 2 benda yang aku tak bape nak suka dalam hidup aku tapi die ade attitude tu...
first, die suke kol aku and tanya bila aku nak balik kl..
you know what, i not have any relationship with u la....
dalam kata lain,die suka kacau aku,macam aku ni awekk die...
aku tak suka orang sibuk nak check2 jadual aku lah,paham tak???aku nak balik ke tak ke??
itu terpulang pada aku,kalau melaka tu dekat dan tambang 2 inggit bleh la...
lagipun,aku takkan balik sebab kau or gara-gara kau dok kecam aku dengan cara kol aku+tanya soalan same iaitu "BILA NAK BALIK KL???"...plezz la...
aku balik sebab aku rindu kat parents and adik aku yang comel-comel ni...
aku tak marah kau,tapi kau dah wat aku menyampah serius wehhh...
aku dah start menyampah kat kau...AKU TAK DEMAND errrr...saje nak luah untuk tika ini..


yang kedua, adalah bila aku kantoi yang aku nak balik...
mulalah die akan mesej aku before aku balik,always mesej...
di antara soalan ade lah:
  • awak bila nak balik?????
  • pukul berapa awak nak sampai kl????
  • awak turun kat mana???


dan akhir die akan cakap,saya amik awak,k...wehh,terima kasih nak amik aku tapi aku tak boleh terima lah wehhh...aku bukan nak persoalkan kau punya transportation...jujur,tapi transport yang kau gune tu yang wat aku takut...teramat takut...aku takut kenderaan bernama....

MOTOR

plez la,...aku tahu kau xde kenderaan lain...
wehhh,bila dengan kau.....kau dah wat aku rasa 2 benda ni,
rimas dan dikongkong...
aku tak suka,paham tak???
aku faham yang kau nak jumpa aku tapi aku seriuss tak boleh jumpa kauuu...
aku memang tak de sebab kukuh tapi itu la yang aku nak cakap...
aku akan rasa dua benda ni,serba salahh...

aku takot berdua-duaan walaupun tempat terbuka...kita bukan tak de godaan,faham tak???
aku akan ingat allah je dan aku akan ingat parents aku...aku takot kalau aku tak sempat balik...

dan satu benda ni,memang aku akan terfikir aku rasa serba salah sebab aku tahu kau suka aku...
itu yang aku tak sukaa...aku bukan tak nak hargaii...
aku hargaiii kau tunggu aku...tunggu sampai berjam-jam..
aku memang tak reti nak hargai ni, aku tak reti nak cakap dengan kau lahhh..
susah la bila aku kena terima hakikat yang kau suka aku...aku anggap kau kawan or abang kott...

maaflah,aku sayang orang lain...aku nak kita kawan..aku dah tak kuasa untuk bercinta lagi...
tak kuasa lagi untuk semua ni,serius...
for me,love is over....
zero for lovee...


over for sharing...
pesanan untuk perempuan : kalau tak suka cakap taw,dari melarat macam aku tak reti cakap sampai sekarang..cakap kat sini aku pandai la...
pesana lelaki: jangan wat macam ni taw, korang akan wat perempuan rimas and bosan and fedup la...

serius kejujuran itu penting...
cerita pasal kisah cinta aku yang suka pada si akmal faiz itu...
sekarang aku dalam proses lupa die...itu yang terbaik...
tapi tak terbaik bila aku mimpi die semalam...
adoiii...

practise to forget you make me happy...
harap aku tak spoil mood sape2...
assalamualaikum

No comments:

Post a Comment