13 February 2012

Dunia yang kecik...

assalamualaikum...
ape khabar???sihat??dah makan???aku baru je makan nasi kerabu best giler dan macam bese la menu die...tak nak daging...lebihkan sayur dan sambal...harga yang berbaloi dengan 3 inggit ade syur la macam bese, ikan goreng kcik(dah ade bersyukur la) dengan lada solok...
berbaloi-baloi la..kenyang sangat...berbalik pada topik aku hari ni...

dunia yang kecik,memang la dunia yakni bumi yang kecik...cuba tengok ni...
kecik tak???..sebenarnya memang kecik kalau kita pandang dari pluto la...bahkan tak kelihatan langsung bila jaraknya dari berjuta kilometer...cuma kita je yang kat bumi ni rasa besar...

ok la,sebenarnya aku nak cakap pasal kawan aku yang kat uitm lendu,kampus alor gajah ni...
aku tak sangka lak kalau aku lari aku ke Melaka mencari ketenangan kesibukan bandar KL tu..aku akan jumpa kawan aku kan...and suprisingly, ble ramai gler budak yang aku kenal ade kat sini...
tapi malang tak malang bila aku kenal die tak kenal aku....(sapalah nak kenal dengan aku :p)
hakikatnya,aku tak kisah pun...
tapi tak semualah kawan aku tu sombong belaka ada yang ramah la gak...
yang tak tahan tu, bila kawan aku merungut nak balik kl...bese lah orang yang hidup sume ade dengan yang tak ade macam aku,memang la lain jadinya...
kadang-kadang bila aku terjumpa kawan aku yang sombong ni..aku jadi meluat la pulak..terfikir sekejap yang napa lah sombong sangat..kita sama je la...
aku pun,teringin nak tahu kabar kawan aku dok mana??
tapi bila aku tanya kawan aku kat sini..die boleh cakap yang hensem kawan aku je..
wehhh,hensem tak hensem bukan di mata ko..hensem di mata ko,tapi tak bagi aku..
kebetulan kawan yang aku ada kat sini terlebih cantik dan hensem...ko nak suruh aku wat ape???
salah ke nak tanya melalui ko tentang kawan aku yang tak berapa nak mesra alam tu...
aduhaiiii...sorryyy,aku agak emo bila ko kata aku nak tanya kabar orang yang hensem je...
dalam kamus aku,tak de yang lain sume sama...beza kita adalah amalan dan iman je..


jujur dari hati,ni post pertama yang aku hantar mengenai sikap kawan aku..
so,memang maaflah..kalau ko baca ni..aku harap ko tak terasa dan jangan ko tarik muka lak dalam kelas...
aku sekeh ko,kalau ko tarik muka...huhuhu...

sampai disini,coretan hari ni...sekiannnn...
wassalam

No comments:

Post a Comment