28 January 2012

Aktiviti PaDaT

assalamualaikum...
apa khabar???macam mana dengan hari minggu korang nak isi dengan ape????

post kali ni aku nak cakap pasal n nak bising n nak merungut pasal aktiviti aku minggu depan yang macam gunung menimbun dan sememangnya stress sangat-sangat....
hari isnin ni aku dimulakan dengan kemungkinan ade test business math n mangment....
arrrrggggghhhhh,tidakkkk dua dalam satu....biol aku macam ni....
tapi math 2 tak bape nak sure sangat la...
dan aku kene hadapi 2 kelas BEL yakni english satu pagi buta n satu malam buta...
memang tak la kan...selasa memang hari relaks sedunia tapi kiteorng kene bincang pasal program ari jumaat n sabtu iaitu interview g munchys....
hari rabu mybe ade test math so antara dua la n kne hafal yasin dari ayat 1 hingga 20...
hari khamis,aku umpama mimpi ngeri kena makan ubat semput sebab kene siapkan banyak assgment account n nak kne antar wat kat depan lagi...so,tension gler la...
hari jumaat ade quiz account ,serius aku rasa macam nak mati...

ni pun,aku penat nak study saje nak merepek kat blog...
tak senonoh tolll....dalam mase ade even FPP iaitu fakulti pengurusan perniagaan nak pergi tapi tak de mase...dah la,tudung cantik n murahhhh....
aku ni,kalau murah laju je,...
so kepada pelajar uitm lendu melaka datang la...ade kayak taw...
aku lak tak sabar nak naik basikal heheheh....

so,sampai disini aku merepek...
assalamualikum...

25 January 2012

PRoJeCT assiGMent

assalamualaikum,...
apa khabar??sihat???
sebenarnya,aku rasa pelik sejak akhir-akhir ni...sebab aku asyik post je kat blog biasanya aku takkan ade masa langsung...mesti ada rasa malas or ngantok je bile nak bloging...ayat macam aku harus hantar post setiap masa je...aduhai,masalah....

ape benda erk,aku nak post arini...dari title tu macam project besar je...at last,kecik je...
sebenarnya, aku dapat satu tugasan yang akan menyusahkan aku la,mybe...
dalam banking kan ade subject managment...
dan aku paling benci untuk belajar subjek yang memerlukan aku untuk membaca dan aku cukup tak suka untuk  baca something yang macam sejarah,...serius penat kot...
ok,back to the topic...subject managment ni or ringkasannya MGT in code 162...suruh my group and aku untuk cari 1 company paling terkenal kat malaysia...serius la,memang masalah kalau nak bekerja dalam group...lagi-lagi kalau ade 6 kepala termasuk aku...but, insyaallah mybe akan lancar nanti...untuk setakat ni...aku pilih company munchys...



tara....
ada setngah group beruntung sebab semua maklumat ade kat situ,so senang la...
kita tak payah nak pegi syarikat or pejabat pengurusan untuk berjumpa dengan HR die lagi semua...malangnya,mybe aku tersalah pilih company so kene la interview...
sebenarnya,aku pun malas,hahahhaha...
tapi yang best,kilang die kat kampung aku je...
so,xde hal la...serius tak de hal la...
tapi tetap ade hal sebab ade masalah len yang timbul...iaitu masalah bape ramai nak pegi n sape nak pegi...
aku tanya cuma sorang nak ikot....adoyai...
paper kne hantar 20.2...mahu tak mampus...present dalam bentuk lain lak...
serius aku rasa cukup tercabar n di cabar..jadi,next week la aku pegi batu pahat bersama kawan aku...
hope project ni siap awal sebab sakit fikirkan semua ni....
sape-sape ade maklumat pasal organizing munchys bagi-bagi la tahu...
otak serabut ni...
dengan assigment account yang tiada kesudahan...haiiiiiyoooo

so,say da...assalamualaikum


SEmBaNG ISLaMiC

assalamualaikum...
apa khabar sihat???moga-moga sihat la ye...
tak macam aku...sakit je akhir-akhir ni...
walau macam mana sibuk pun kita...
kita kne fikir kesihatan taw...

post kali ni,aku tak nak cakap panjang just bagi peringatan sebagai manusia...
aku tahu sekarang ni da macam-macam jadi...
termasuklah ura-ura pasal 2012...
ni semua terpulang pada diri kita...
yang penting akidah...
kita kena ingat, musuh islam takkan pernah berhenti untuk menyerong umat islam...
jujur aku dan siapa pun,takut dan gentar untuk hadapi...
jika kita pun, dah rasa macam tu...
beringatlah sebab kita tak tahu hayat kita sampai ke mane...
andai kata sapa yang ingin dilindungi oleh anasir yang bakal menjelma akan datang...
bacalah surah al-khahfi setiap khamis malam jumaat...
aku uma insan biasa yang miliki ape yang kau miliki...
ini sebagai peringatan saje..

24 January 2012

keputusan OR nekad

assalamualaikum....
pada pengunjung yang nak kunjung ke blog ni...
dah lama tak taip kat sini...
hari ni,serius diri aku terdesak and mendesak untuk bagitahu kat akmal faiz yang aku suka dia...
aku takut kalau aku tak bagi tahu,aku akan lupakan dia...
dan perasaan aku pada dia yang hampir mencecah 3 tahun ni akan hilang begitu saja...
aku tahu die ade awek,muka macam dia xkan xde kottt...
tapi aku tak jatuh hati pada die sebab rupa paras tapi hati aku yang menggerakkan perasaan aku...
jujur la,aku memang tak kuasa nak layan semua ni lagi...
bahkan, dah tak larat and tak termampu nak simpan...
aku tahu sape la aku di mata die....


serius kalau korang la...
cinta kan someone yang tottally u all tak knal langsung...
dan perasaan tu boleh kekal lama dalam hati...
korang mampu tahan tak...
aku sebenarnya,solute la sape yang mampu lupakan perasaan die pada orang yang begitu....
aku tahu die pun takkan pandang...
sebab aku totally tak cantik or tak comel la kan...


dah la,sejak akhir-akhir ni penyakit lupa aku menjadi-jadi...
aku harap tak de pape la...
aku ni lemah sangat english lagi-lagi speaking...
so...
ble aku hadapi masalah ni,aku akan ingat 2 benda je...
allah n die....
sebab aku tahu,die pandai english...
kalau aku setakat no,memang la tak de hal tapi bila nak speaking tu la yang berat...
aku akan sayang die...
selagi aku tak lupa ingatan lagi...
die laki pertama yang mampu wat aku rasa tak ingin bercinta langsung...


terima kasih,awak...