31 December 2011

TAHUN BARU 2012

ASSALAMUALAIKUM,for all muslim...
dah lama aku tak taip blog ni...tapi for the first time in 2012...
this is a first post for 2012...


kenangan aku masa 2011 memang tak boleh nak di lupakan...
aku rasa ramai akan wish for NEW YEAR dan akan sebut pada azam baru....
korang ada azam baru???
kalau ada cakap la...macam bese aku dan tahun sebelumnya tak ada azam...
bukan aku tak ada malamat dalam hidup tapi for me azam hanya satu target...
mesti korang akan siap-siap bina azam baru...
aku lebih prefer kepaDA matlamat jangka panjang dan pendek...
sebab aku ada masa untuk siapkan diri aku untuk itu....


waKtu 2011, ada peristiwa...

suprise untuk birthday MARINI....
dapat masuk UITM...
borak dengan MOSHI even sekejap...
sambut birthday NADHIRAH...
macam-macam la...
tak kisah apa yang berlaku pada yang lepas adalah satu pengajaran untuk hadapan,...


aku harap azam baru korang ni akan wat korang jadi lebih baik...
dapat hidayah ,sape nak kawin tu,TAHNIAH la...
sapa yang nak berjaya terus kan usaha...

ape yang penting jangan lupa diri dan jangan sombong...
kejayaan tak bergolek...
dan allah tak akan ubah nasib manusia,kalau manusia tak nak ubah diri dia...


aku pulak harap,aku akan jadi insan lebih tabah...kental dan kuat...
aku harap iman aku pada ISLAM dan ALLAH akan bertambah...
aku jugak harap aku jadi insan lebih memahami...


sapa-sapa yang ada perangai buruk macam merayau ke???
yang suka berfoya-foya...
yang tak tahu nak jaga hati orang...
yang nak menang tanpa dengar penjelasan...
yang pemalas...
yang tak nak berusaha tapi nakkan sesuatu...
yang suka relax je(macam aku)
yang suka lengah-lengah solat tu...
UBAHLAH SEBAB UNTUK DIRI SENDIRI JUGAK...
WASSALAM




10 December 2011

gileRRRRRR















































aku rasa aku dah sedia untuk bagi tahu....aku akan cakap masa birthday aku...